Skyland. Eilanden in de wind

We zeggen en schrijven het jaar 2251. Moeder Aarde ziet er niet bepaald uit zoals wij ze kennen. Als schapenwolkjes drijven de resterende stukken land rond in de lucht, geplaagd door een groot watertekort. Ook de mensheid is uiteengevallen: enerzijds zijn er de seijin, het zogenaamde uitverkoren ras; anderzijds de jinsei, het plebs dat zich ten dienste moet stellen van de hogere kaste.
In deze bizarre wereld maken we kennis met enkele al even bizarre en bijzondere personages. Maak kennis met de intelligente seijin Valerie, uitgekozen om deel uit te maken van een geheim onderzoeksproject om het waterprobleem op te lossen. Verder treffen we de jinsei Lorenzo, een ambachtelijke waterzoeker, de opstandige Leonie en professor Tibald. Allen spelen hun eigen rol, een rol waarin opstand en rebellie schering en inslag zijn.
Bijna 200 jaar ervoor deed de jonge professor Lily belangwekkend onderzoek met de bedoeling onze planeet voor eens en voor altijd te veranderen ... Haar pc zou eeuwen later wel eens de sleutel kunnen zijn tot de oplossing die zowel seijin als jinsei zoeken.
Bekoren kon het ons wel, dit eerste deel van deze sciencefictionreeks. We krijgen dan wel een niet meteen aanlokkelijk toekomstbeeld voorgeschoteld, spannend verteld is het alleszins. Wat is er gebeurd in 2078? Welke belangrijke zaken staan er op de harde schijf van die laptop? En zal de mensheid zijn problemen overwinnen in 2251? Vragen die nog niet beantwoord worden in het eerste boek.
Goed, de vele tijds- en personagewissels zijn misschien enkel besteed aan een ietwat geoefende lezer, maar die maakt dan ook kennis met een opmerkelijke reeks. Bemerk trouwens het knappe middenkatern, dat ons beklijvende illustraties voorschotelt van de nieuwe wereld. Echt origineel is zo'n katern niet meer te noemen: meerdere jeugdreeksen van de uitgeverij krijgen een dergelijk katern mee, maar da's een trend die we enkel kunnen toejuichen.
Laat deel 2 uit de Skyland-reeks maar aanrukken!