Slaapkoppig

In het prentenboek maken we kennis met Adam. Alles aan Adam is heel gewoon. Slechts één ding aan hem is anders. Hij wil niet slapen. Nooit meer. Daarom noemen zijn ouders hem ‘slaapkoppig’. Hij verzint elke dag een ander trucje om het slapengaan uit te stellen.  Muizenhapjes nemen, tientallen vragen stellen over dingen die papa interesseren of misschien is de trap wel stuk? Het verhaal speelt zich af in een gezellig, rommelig gezin. Papa en mama gaan graag mee in de fantasie van Adam, toch maken ze zich zorgen over hem.

De tekeningen zijn origineel, met heel wat details. Er wordt gevarieerd in materiaalkeuze. De personen op de prenten worden letterlijk extra in de verf gezet, de achtergrond is waziger. Er wordt gespeeld met de lettergrootte. Dit is erg mooi gedaan.
Het verhaal bevat veel tekst en is niet altijd zo makkelijk te volgen. Het onderscheid tussen fantasie en realiteit is soms subtiel. Voor kinderen van vijf jaar zal verduidelijking nodig zijn. Voor ouders van moeilijke slapertjes zijn de situaties herkenbaar en grappig. Kinderen met slaapproblemen zullen door het boek echter niet meteen betere slapers worden.