SMASH

Luna en Ilan vertrekken samen met vrienden naar het mooie eilandje Terschelling. Samen gaan ze een weekje kamperen. Maar niets loopt zoals het zou moeten lopen. Tamar, de vriendin van Luna, is zonder medeweten van haar ouders meegegaan. Of de zoekgeraakte tas van Semih, door een vriend verstopt waardoor hij de boot af moet om ze te zoeken. Ook hebben Luna en Tamar de avond voor hun vertrek een medium bezocht en kregen de waarschuwing: "Bllijf thuis! Eén van jullie heeft dodelijk Karma..." De spanningen beginnen al snel op te lopen en de vakantie begint met angstige voorgevoelens.

Het boek is afwisselend vanuit het perspectief Luna en Ilan verteld, die goede vrienden zijn. Tussen de hoofdstukjes door krijg je op een zwarte pagina de ware toedracht van alle plannen die een geheimzinnige persoon post. Ook krijgt Luna akelige berichtjes op haar GSM, maar de lezer heeft aanvankelijk het raden naar wie dat doet. Er spelen ook  onverwerkte schuldgevoelens in verband met één van hun vrienden die in een coma ligt na een ongeval met een scooter. En dan is er ook nog jaloezie en onderling wantrouwen. Een mix van rare gebeurtenissen stapelt zich op en maakt de angst reëel – en de dreiging groter. Wanneer ze meedoen aan een groepsspel waarin ze elkaar moeten uitsschakelen met een verfpistool, wordt Luna letterlijk in de val gelokt waarin ze noch vooruit noch achteruit kan. Ze vreest voor haar leven. Uiteindelijk wordt de dader ontmaskerd.

Het verhaal is razend spannend opgebouwd en soms leg je het boek opzij omdat er teveel gebeurt in korte tijd zodat je even op adem moet komen. De plot is goed en geloofwaardig, maar soms wordt er iets te drastisch ingegrepen door de persoon die iedereen in de tang houdt. Het verhaal is soms op het randje van het overdrevene.  Wanneer Dany, hun vriend die in coma lag, ontwaakt op het einde van hun 'spannende kampeerweek', worden alle plooien in de vriendschap gladgestreken. De vriendschap wordt weer bezegeld tussen de vrienden.