Spookschrijvers

De klas van meester Ed doet mee aan een wedstrijd. De opdracht bestaat erin om een verhaal te schrijven, de school met het winnend verhaal krijgt de beroemde griezelschrijver GG. op bezoek. De klas van meester Ed komt als winnaar uit de bus en bij het bezoek van GG. aan de school krijgt iedereen een boek van de auteur. Deze blijkt wel een geheimzinnig, ietwat griezelig persoontje te zijn. En na het lezen van zijn boek lijkt het alsof iedereen gehypnotiseerd is. Kort na de uitreiking van de prijs verdwijnt Borstelkop, de schrijver van het winnend verhaal. Meester Ed, Barbie en Schaduw gaan op onderzoek uit. Zij zijn de enige drie met heel weinig fantasie en dus niet beïnvloedbaar door het boek van GG. Ze ontdekken dat tijdens het lezen van GG’s boek alle fantasie uit je hoofd gezogen wordt, net zoals een vampier bloed uit je zuigt. GG gebruikt dan deze fantasie om zijn verhalen te schrijven. Eens hij de fantasie gebruikt heeft, verdwijnt het slachtoffer. Ze vinden het ook heel eigenaardig dat er nergens boeken van GG te koop of te vinden zijn …
Wie is de geheimzinnige schrijver? Waarom hebben zijn boeken zoveel succes? Waarom is het lezen van GG’s boeken zo verslavend?
Het boek leest vlot, het hele verhaal zal de lezers zeker wel aanspreken. De personages krijgen alllemaal een bijnaam (van de meester notabene): Borstelkop is een jongen met kort, rechtopstaand haar en Schaduw is de steeds rustige, onopvallende jongen van de klas. Inhoudelijk blijft het verhaal nogal vlak en af en toe wat vergezocht. De hoofdstukken zijn niet te lang zodat het lezen goed opschiet. Wel jammer en wat onpedagogisch is het feit dat de leraar een verstokt roker is, die zelfs in de klas zit te roken!