Sport is niks voor jou

Jordi is pas verhuisd en op aanraden van zijn moeder gaat hij buiten spelen om nieuwe vrienden te maken. Al snel zien enkele kinderen uit de buurt dat hij erg goed kan voetballen en is hij gelanceerd in de ploeg. Een ander kind uit de ploeg kan eigenlijk niet goed overweg met een bal maar wil ook zo graag eens kampioen zijn. ‘Vergeet het maar! Sport is niets voor jou,’ zegt een meneer tegen hem. Maar dan gaat hij zwemmen en wat blijkt … zwemmen is helemaal zijn ding!

Zo gaat het verhaal maar door. In elke sport die voorgesteld wordt is er telkens wel een kind dat niet echt mee kan. Gelukkig vindt ook dat kind weer een andere sport die bij hem of haar past.

Het boek is erg leuk en dynamisch vormgegeven. De illustraties variëren erg in grootte en ze zitten boordevol humor. Let vooral op de leuke details. De lay-out heeft een erg retro-karakter. Het is jammer dat bij het portretteren van de kinderen er weinig gedacht is aan diversiteit. Groot, klein, dik, dun, jongen, meisje, blond en bruin haar komen wel aan bod maar van verschillende huidskleuren is er geen sprake. Een gemiste kans.

Dat er veel sporten aan bod komen is duidelijk. Wil je jouw kind stimuleren om aan een sport te beginnen dan is dit boek prima leesvoer.