Steek je vinger niet in ...

Een heerlijk kartonboekje vol gaatjes. Daar wil je als kleine peuter uiteraard direct je vinger in steken. Maar pas op! Wat zijn die gaatjes eigenlijk allemaal precies? De muil van een hond, een warm vuurtje, een machine of een drolletje … daar steek je best je vinger NIET in! 

Verspreid over zes dubbele pagina’s krijgt je kleuter te zien waar hij best zijn vinger niet in steekt. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Je kan jezelf heel erg pijn doen, zoals in de muil van de hond. Je kan iemand anders heel erg pijn doen, zoals in het oog van je papa. En soms is het gewoon ook erg vies, zoals in een drolletje. De uitzondering zijn natuurlijk de gaatjes in dit boekje! Ze zijn zelfs onweerstaanbaar! Steek snel je vinger erin en ze zorgen voor de rest. Dat dit een leuke actieve lees- en leerervaring wordt is goed mogelijk. Dat dit voor veel plezier en hilariteit zal zorgen is zéker! 

We kennen Peter Goes van zijn prachtig geïllustreerde informatieve boeken 'Tijdlijn' en 'Rivieren' voor de iets oudere kinderen. Zijn illustraties zijn stilistische pareltjes en dat is leuk voor de volwassenen. Toch zijn de prenten ook zeer herkenbaar voor de jonge doelgroep. Elke dubbele pagina wordt weergegeven in een basiskleur met één of twee accentkleuren. De nadruk ligt uiteraard op het gaatje, maar voor wie goed kijkt valt er hiernaast nog veel leuks te ontdekken!

Als knipoog nog een zevende gaatje waar het dit keer wél mag. Steek maar snel je vinger in die heerlijke slagroomtaart! Een mooi speels boekje om samen met je kleuter te lezen.