Suzie bloost

Suzie is een meisje dat heel graag op zichzelf is en houdt van dansen, zingen, lezen en dromen. Als ze voelt dat andere kinderen naar haar kijken dan komt Bloosje wel ergens vanachter een hoekje tevoorschijn. Ze weet meestal wel hoe ze Bloosje goed kan verbergen, maar op een dag stelt de juf haar een vraag en ze voelt dat haar wangen plots meer en meer beginnen te gloeien. Zou ze Bloosje op een afstand kunnen houden?

Een mooi verhaal over een verlegen meisje dat leert om dapper te zijn en haar onzekerheid te overwinnen. Het verhaal leert kinderen dat het niet erg is om verlegen te zijn maar dat het knap is om er goed mee om te gaan. Het verhaal heeft redelijk veel tekst maar het leest wel vlot en als je ook verlegen bent, zal je je zeker herkennen in het verhaal. Het blozen wordt heel plastisch voorgesteld door Bloosje. De kunst is om Bloosje niet te laten groeien en dus klein genoeg te houden zodat ze in je zak blijft passen.

De tekenstijl is wat meer ouderwets en spreekt me niet bij alle prenten aan. Desondanks zijn de kleurencombinaties, vooral bij de prenten die een volledige bladzijde in beslag nemen, mooi en warm. Die mooie kleurlijnen brengen me dan weer echt in hogere sferen.