Tarot

De cover van 'Tarot' maakt meteen duidelijk dat dit boek alleen voor meisjes is bedoeld. Line van Wassenhoven schreef voor tienermeisjes vanaf dertien jaar een verhaal waarin romantiek, schoolperikelen en generatieconflicten aan bod komen en dat alles overgoten met een vleugje waarzeggerij via het spel met de tarotkaarten.
Aan het woord is Lilly. Ze heeft een hekel aan school, kan niet goed volgen bij fysica en ligt voortdurend in de clinch met haar moeder, maar ze vergeet al haar problemen zodra ze in de toneelles zit. Bovendien volgt ook de knappe Bram les aan de woordacademie. Op school voelt Lilly zich steeds minder thuis. De sfeer in de klas wordt bepaald door enkele dominante types die hopen te slagen voor de examens dankzij allerlei achterbakse praktijken. Met behulp van de tarotkaarten probeert Lilly de bedriegsters te ontmaskeren én ook iets te weten te komen over haar eigen toekomst.
De auteur speelt in op de leefwereld van tienermeisjes, brengt een aantal thema’s aan die dertienjarigen wel zullen aanspreken en bouwt daar een onderhoudend maar redelijk voorspelbaar verhaal rond dat nergens het niveau van ontspanningsliteratuur overstijgt.
'Tarot' kan misschien nog het beste worden omschreven als chicklit voor opgroeiende meisjes, goed voor enkele ontspannende uurtjes maar zeker niet meer dan dat.