Teardrop

Al heel zijn leven moet Ander een meisje, Eureka, observeren en bespioneren. Ander is een Kiemdrager. Kiemdragers beschouwen zich als ‘opzichters van de mensheid’. Zij moeten ervoor zorgen dat de Apocalyps niet plaatsvindt. Eureka zou wel eens voor deze Apocalyps kunnen zorgen. De Kiemdragers willen geen risico meer nemen en Ander krijgt de opdracht haar te doden. Door het opwekken van een vloedgolf op het moment dat moeder en dochter over de brug rijden, moet hij deze klus klaren. Zo zal hun dood op een ongeval lijken. Maar Ander twijfelt. Hij ziet geen kwaad in het meisje dat hij al heel zijn leven kent en waar hij stiekem verliefd op geworden is. Ander is in tweestrijd. Redt hij de wereld, of redt hij het meisje. Ander kiest voor de laatste optie. Maar voor haar moeder is het te laat.
Eureka herinnert zich van het ongeval niet veel meer. Maar ze blijft met een vreemd gevoel achter. Alleen bij haar boezemvriend Brooks vindt ze steun tijdens deze donkere periode. Wanneer Eureka op een dag in haar auto wordt aangereden door een jongen die Ander heet, verandert alles. Alles aan Ander is mysterieus. En ook al kent Eureka de jongen niet, ze voelt zich goed bij hem, net alsof ze elkaar al heel lang kennen. Ander komt Eureka waarschuwen dat haar leven in gevaar is. Eureka snapt er niks van. Wanneer ze een mysterieus boek van haar moeder erft, geeft dat haar leven een heel andere wending. Een regeltje dat haar moeder haar ooit ingeprent heeft, ‘Nooit huilen’, krijgt wel een heel bijzondere betekenis!
Dit verhaal is zeer vlot geschreven. De mythe van Atlantis, de verdronken stad, vormt de basis van het verhaal. Het bevat de nodige ingrediënten om er een goed, fijn om te lezen, verhaal van te maken. Je hebt het mysterieuze verhaal dat zich afspeelt tussen Ander en Eureka. Een verhaal waarin ook Brooks, de boezemvriend van Eureka, een heel belangrijke rol zal spelen. De rivaliteit tussen de twee jongens brengt ook de nodige vragen en twijfels naar boven, wat je doet doorlezen.
De voorwerpen die Eureka van haar moeder erft, blijken een poort te openen naar een hele nieuwe wereld. Een wereld waarvan Eureka zelf uiteindelijk blijkt deel uit te maken. Je wil ontdekken wat er in het boek staat dat Eureka heeft geërfd. Je wil zelf kunnen lezen wat erin staat.
Dit boek zit vol goede verhaallijnen. En toch mis ik iets wat ervoor zorgt dat ik niet sta te popelen om het volgende deel te lezen. Ik lees het boek teveel van op een afstand. Ik geraak niet genoeg betrokken bij het hoofdpersonage, waardoor het gewoon een leuke film lijkt te worden die zich afspeelt in mijn hoofd. Niet meer, maar ook niet minder.