Twee stenen

Een broer en een zus hebben elk een steen. Allebei hebben ze die steen gekregen van hun vader, maar de twee stenen zijn helemaal anders. De steen van de jongen is honderdduizenden jaar oud, de steen van de zus is ook oud, maar anders. De jongen vertelt heel de ontstaansgeschiedenis en de evolutie van zijn steen. De zus wil ook over haar steen vertellen maar haar broer geeft haar daartoe geen enkele kans. Zo komen we de geschiedenis van de steen van de jongen te weten, maar niet die van de steen van het meisje. Door het verhaal van de jongen te lezen krijg je echter zeer veel inspiratie om zelf het verhaal van de steen van het meisje te bedenken. De jongen is vooral aan het woord maar door het gebruik van verschillende kleuren in de tekst wordt duidelijk aangegeven wanneer en hoe het meisje probeert om ook het verhaal over haar steen te vertellen.
De tekst is eenvoudig maar heel poëtisch en rijk. Met weinig woorden en korte zinnen wordt een heel boeiend en waardevol verhaal verteld. Op een heel eenvoudige en sobere manier wordt een mooi beeld geschapen over de evolutie van de dingen.
De wondermooie illustraties, zowel qua vormgeving als qua kleurgebruik, versterken de kracht van het verhaal nog extra. Ook hierbij wordt vanuit eenvoud telkens opnieuw een prachtig beeld neergezet. Het komt weinig voor dat tekst en tekening elkaar zo aanvullen en elkaar zo expliciet versterken.
Dit boek is echt een pareltje om heel zachtjes te koesteren!