Underdogs

Welkom in Dogtown waar onze drie jonge helden wonen. Misschien is “helden” niet helemaal het juiste woord. We leren hen namelijk kennen wanneer ze het brandalarm van hun school hebben geactiveerd. En niet omdat er gevaar is, maar omdat ze voor het allereerst in hun leven gaan spijbelen. Gewoon omdat dat moet. Zolang hun ouders het maar niet te weten komen. Dus ze moeten supervoorzichtig zijn. Een grappige start voor een doldwaas avontuur, waar mooie boodschappen in te vinden zijn.

Rocky is het hoofdpersonage in dit boek, hij droomt ervan om professionele basketballer te worden. Maar dan komt pestkop Frida met haar vrienden hun terrein inpikken. Wanneer het terrein opeens dreigt te verdwijnen moeten ze – of ze nu willen of niet – de handen in elkaar slaan om dit te voorkomen. Samen gaan ze op avontuur, en proberen ze het plein te redden.

Het boek bestaat uit tekst in een vlot leesbaar lettertype, aangevuld met kleurrijke, cartoonachtige illustraties. Die combinatie maakt het aantrekkelijk en vlot leesbaar voor jongere en/of minder getrainde lezers. Het verhaal is grappig en spannend en heeft een goed tempo.

De tekst werd geschreven door Joren Slaets, een scenarioschrijver voor televisieseries voor kinderen en volwassenen. Kevin Cuyt, illustrator en cartoonist, creëerde de illustraties. Dit duo maakte met Underdogs een flitsend debuut, over opkomen voor waar je in gelooft en vriendschap.