Van hier ... naar daar

Mijn grote boek over voertuigen

Hoe stijgt een vliegtuig op? Hoe blijft een boot drijven? Hoe werkt een motor? Op deze en nog vele andere vragen krijg je in dit boek een antwoord.
Het boek werd thematisch opgedeeld; er is een gedeelte over de spoorwegen, de auto, de zee, … De informatie wordt op een verstaanbare en bondige manier aangeboden; de tekstjes bevatten telkens ongeveer vier regels. Soms wordt er echter een rare draai gegeven aan de zinnen, waardoor ze plots een pak minder verstaanbaar zijn.
Het geheel is vormgegeven als een soort werkschrift met ringetjes. De meerwaarde hiervan is niet meteen duidelijk. De cover is niet zo uitnodigend, maar van zodra je het boek opent, ben je toch wel een tijdje bezig met al die flapjes en andere verrassingen. Zo maak je zelf mee wat voor een tocht een tros bananen doormaakt voor ze op je bord belandt, zet je een motor in werking, doe je wielen draaien en op het einde kan je zelfs je rijbewijs halen!
Kortom, dit boek is inhoudelijk interessant en vooral vormelijk aantrekkelijk. Kinderen zullen urenlang plezier beleven aan de vele doe-opdrachtjes in het boek. En volwassenen genieten mee … en leren misschien ook nog iets bij?