Van speurneuzen tot herrieschoppers

'Van speurneuzen tot herrieschoppers' is een informatief boek over boerderijdieren op kleuterformaat. Van elke origineel benoemde categorie krijg je twee voorbeelden. Elk dier krijgt dan een dubbele afwasbare bladzijde toebedeeld. Wat eten ze? Welk geluid maken ze? Hoe ziet hun vacht eruit? Zo heb je bijvoorbeeld de speurneuzen. Dit zijn o.a. de honden die exact kunnen ruiken waar andere dieren zich bevinden of zich verstoppen en de varkens die met hun platte snuit perfect kunnen ruiken waar de overheerlijke truffels zich bevinden. Wist je trouwens dat truffels lekkere paddenstoelen zijn die je niet kan zien omdat ze onder de grond groeien? Eileggers, melkdieren, harde werkers, woldieren en herrieschoppers: alles komt aan bod. Moeilijke woorden zoals uiers of nectar worden in één zin duidelijk gemaakt.

Per dier is er ook een klein extraatje in de vorm van een vraag of een weetje, bv. in welk nest liggen de meeste eieren? of: welke koe heeft de meeste vlekken?

De prenten zijn levensechte foto's, voor peuters nog altijd het beste denk ik. Op elke bladzijde staat ook het diertje getekend, dit op een grappige simpele manier.

Een originele benadering van de in kinderboeken alomtegenwoordige boerderijdieren.