Van wie is dit kleintje?

Welke dieren vertoeven graag op de boerderij, in het veld, in de bergen, in de savanne, … ? Ga op zoek naar de kleintjes en zoek de mama of papa op de prent. Heb je een tip nodig of wil je graag iets meer leren? Lees dan het korte tekstje dat bij elk dierenjong staat. ‘Awoe! Wij leven in een groep: die noemen ze een roedel.’ Weet jij al wie we zoeken? Verschuif daarna de kaartjes van de dierenjongen en ontdek welke ouder er onder verstopt zit.

Van wie is dit kleintje?, met illustraties van Camille Tisserand, is een dik stevig kartonboekje met een vrijwel vierkant formaat en afgeronde hoeken. Op de linkerkant vind je telkens een situatieprent waar zes dieren met hun kleintjes in hun leefomgeving door elkaar verzameld werden. Op de rechterkant vind je verschuifbare kaartjes met de dierenjongen op. Hieronder zit de moeder of vader van het dier verstopt. Heb jij de juiste combinatie gevonden? Wanneer je alle kaartjes openschuift, krijg je een overzicht van alle kleintjes met hun ouders. Sommige dieren hebben een verrassende benaming. Ken jij de pulsterling en de lamprei al?

De tekeningen zijn duidelijk met heldere kleuren. Er zijn zes locaties en elke heeft zijn eigen achtergrondkleur. Zo hebben de dieren in het bos een bruingroene achtergrond. De dieren die aan het water vertoeven, hebben een blauwe achtergrond.

De tekeningen zien er aantrekkelijk uit en de schuifbare kaartjes maken het interactief. Breid de woordenschat van je peuter of kleuter uit, leer verbanden leggen, leer iets van de bijhorende tekstjes of fantaseer een verhaal over de dieren.

In dezelfde reeks verscheen eerder Waar woon ik?, door auteur Stéphanie Babin met illustraties van Kiko.