Veel plezier met Muis!

In 'Veel plezier met Muis!' vinden we vier korte voorleesverhalen terug. In het eerste verhaal zien we hoe Muis werkt op de boerderij. Ze voert de kippen en melkt de koeien. Zo heeft ze meteen melk voor haar ontbijt.
Het tweede verhaal is een soort vervolg, want na haar ontbijt besluit Muis in bad te gaan. Maar er wordt gebeld. Kora Kip wil spelen, maar Muis zegt haar later even terug te komen. Als ze eindelijk klaar is om in bad te gaan wordt er weer gebeld. Kora Kip had de boodschap niet begrepen en rent de trap op. Samen hebben ze veel plezier in bad. In de andere twee verhalen spelen Muis en Kora doktertje met Panda, maar na al dat spelen moet er natuurlijk opgeruimd worden, en zo ontstaat er een vierde verhaal.
Het tweede verhaal is duidelijk het minste van de vier. Het is niet duidelijk waarom Muis twee keer de trappen op en af loopt om Kora Kip telkens de deur te wijzen. Ook de tekst biedt geen verklaring.
Een zoveelste aanvulling voor de Muis-serie; deze boeken blijven succesvol. Ik maak enkel de bemerking waarom een boek als dit zo groot is uitgegeven. Het formaat biedt, behalve het voor gebruik in klassen, geen enkele meerwaarde aan het verhaal. Integendeel, een meer ingetogen formaat zou de prenten en het verhaal zeker goed doen.