Verboden sneeuwballen te gooien!

“Tijd om het bord buiten te zetten”, zegt de moeder van de burgemeester als het hele dorp ondergesneeuwd is. “Doe jij het of lukt het niet?” Heldhaftig, maar onhandig, tracht de burgemeester - een jonge hond - het grote bord buiten te brengen om het duidelijk zichtbaar neer te zetten. Door zijn onhandige gedoe komt een voorbijganger onder de sneeuw te zitten. Die gooit een sneeuwbal en mist... Het slachtoffer reageert met een volgende sneeuwbal en het spel begint... Als het bord eindelijk rechtop staat, hangt het vol met sneeuw. Vastbesloten klimt de burgemeester op de paal om de sneeuw weg te halen maar stopt hier al snel mee om sneeuwballen te gooien, wat hem veel leuker lijkt. Duchtig wordt er met sneeuwballen gegooid tot een gigantische lawine het hele dorp overspoelt en het bord eindelijk zijn boodschap prijsgeeft: “verboden sneeuwballen te gooien”.
Op de eerste grote prent zit de burgemeester lekker thuis met zijn moeder en speelt met de treintjes. Dan geeft moeder hond haar zoon een duidelijke opdracht. Vastbesloten dit tot een goed einde te brengen gaat de zoon aan de slag maar is al snel afgeleid door andere leuke dingen die op dat ogenblik gebeuren. Dit zeer herkenbare thema vormt de basis voor dit grappige voorleesverhaal. Op elke pagina komen er personages bij en groeit de chaos, tot zelfs de moeder van de burgemeester voor de verleiding bezwijkt. "Wat staat er op het bord?', vraagt de burgemeester. "O niks", antwoordt zijn moeder.
Er valt bijzonder veel te zien en te ontdekken op de hilarische illustraties, zoals de uil die de sneeuw voor haar huisje wegveegt en moeder olifant op stap met een kinderwagen op rupsbanden. Het duo Veldkamp-De Boer was bijzonder goed op dreef bij het maken van dit humoristische prentenboek: het plezier spat van de pagina's. Jonge én oudere kijkers zullen er evenveel plezier aan beleven.