Verhalen van de tweelingbroers

Dit is een heerlijk boek vol verhalen over de tweelingbroers Laurenzo en Jiacomo die als twee druppels water op elkaar lijken. Zelfs diep vanbinnen zijn ze hetzelfde, maar soms ook heel verschillend. In twaalf geweldige verhalen, die door korte bindteksten met elkaar verbonden worden, krijg je hun levensloop die soms samenloopt, zich dan weer scheidt wanneer ze vaststellen dat ze toch wel anders zijn om vervolgens opnieuw samen te komen. Beide jongens groeien op in Bainoe, de hoofdstad van Bábina. Laurenzo is heel ijverig en wordt een beroemde edelsmid, terwijl Jiacomo van reizen en avontuur houdt en slaagt als meesterdief. Samen worden ze koning van Tirania, een land waar iedereen altijd ruziet, ze worden allebei verliefd op dezelfde jonkvrouw die hen beiden voor de gek houdt, de vreemdste figuren kruisen hun pad en merkwaardige gebeurtenissen ontbreken niet.
De verhalen zijn ondertussen meer dan vijftig jaar oud, maar door de fictieve, tijdloze en sprookjesachtige setting zijn ze nog steeds goed leesbaar. Enkel door het taalgebruik valt je soms hun leeftijd op. Ze zijn meeslepend, boeiend en spannend, avontuurlijk en soms romantisch, maar vooral grappig en humoristisch. De twee jongens houden door hun gelijkenis vaak mensen voor de gek, gewild of ongewild. Maar hoe verschillend hun karakters ook zijn, ze zijn elkaar en ook hun beloften trouw.
Onder elke titel van een hoofdstuk staan enkele lijnen tekst of een zinnetje uit een andere tekst of sprookje dat ter inspiratie diende voor het verhaal. Pentekeningen van de schrijfster illustreren de tekst.