Verliefd

Lowie huppelt door de straten en hij heeft een pakje vast. Zijn vrienden weten het meteen. Hier is iets aan de hand. Wat dan? Dat zie je toch zo: "Lowie is superformidabel verliefd!" "Niet waar", zegt Lowie. "Jawel!" ... Maar op wie?
Op een erg speelse en grappige manier wordt een verhaaltje over verliefd zijn verteld. Een verhaal helemaal op maat van jonge kinderen. Denk aan stiekem doen, vrienden die proberen uit te vissen op wie je bent, door de mand vallen ...

De illustraties zijn sober en er loopt als het ware een rode draad door. De achtergrond is op elke bladzijde blanco gebleven waardoor er veel vertelkracht uitgaat van de tekeningen zelf. Het verhaal begint met gehuppel. Je ziet niemand, maar een stippellijn vertelt genoeg. Vrolijke hupjes vertrekken al op de binnenkant van de kaft en lopen vrolijk verder onderaan de titelpagina om uiteindelijk op de eerste werkelijke bladzijde van het verhaal bij de voeten van Lowie aan te komen. Vanaf dan komen er steeds meer en meer personages in het verhaal. De achtervolging van Lowie wordt ingezet. Er gaat een enorme dynamiek uit van deze tekeningen. Beweging en emoties komen mooi in beeld. De kleuren zijn warm. Aanvankelijk staan de tekeningen steeds rechts en de tekst links, net alsof de tekst de tekeningen achtervolgt. Maar dan komt ‘de bank’ en gaat het tempo van het verhaal ‘zitten’. Een keerpunt dus. Er komt iets van links, gaat voorbij naar rechts en ja hoor, de achtervolging wordt weer ingezet. Maar volgt iedereen?

Met de grootte van de tekst wordt ook gespeeld. Zo worden de emoties nog wat duidelijker in beeld gebracht. De namen van de verschillende personages vind ik goed gevonden (Grote Bert, Ruige Sonja, Malle Bas …). Ik heb genoten van dit verhaal. Bekijk zeker ook de trailer eens op YouTube!