Verwoest me

'Verwoest me' is het deel 1,5 in de 'Touching Juliette'-trilogie. Het fascinerende boek 'Verwoest me' speelt zich af na 'Vrees me' en voor 'Breek me'. Het verhaal tussen de regels, het verhaal vanuit het perspectief van Warner, de meedogenloze leider van sector 45. Vanaf het moment dat Juliette hem neerschiet, neemt Warner de lezer mee in zijn hoofd ... We ervaren een herkenbare, maar andere stijl dan het eerste boek. Het eerste boek weerspiegelde chaos, angst, onzekerheid. Een stijl die het karakter van Juliette typeerde. In dit deel zien we meer zelfzekerheid, orde, … helemaal aangepast aan het karakter van Warner.
Warners falen komt al snel ter ore van zijn vader. Deze is de opperbevelhebber van ‘Het Herstel!, voor wie Warner een onderdanige angst vertoont. Warner kan aan hem niet zijn ware gevoelens en plannen over Juliette laten merken. We leren zijn menselijke kant kennen. Alsook de reden waarom hij Juliette zo graag levend terug wil krijgen.
Het boek is weer even meeslepend als het eerste deel en kon me nog aangenaam verrassen. Op het einde krijgen we een inkijk in het tweede deel, een lectuurervaring waar ik alvast naar uitkijk.