Vier feest met de draak

In dit interactieve boek kijkt Draak uit naar het jaarlijkse vriendschapsfestival. Draak is verdrietig want het feest kan niet doorgaan. De koks zijn weggeroepen om een heerlijke maaltijd te koken voor de koning en koningin. De ridders die ook een handje zouden toesteken, zijn onderweg naar het Betoverde Bos. Alle vrienden van Draak hebben het te druk en kunnen niet helpen met het organiseren van het feest. Hoe kunnen we helpen om Draak op te vrolijken? We kunnen iets aardigs tegen Draak zeggen, haar aaien, haar aan het lachen brengen met iets grappigs of naar een lievelingsliedje luisteren en dansen. Hopelijk zal Draak zich beter voelen. Maar wat is dat? Zouden de vrienden van Draak toch tijd maken om een feest te organiseren? 

De tekst is niet eenvoudig en heeft weinig samenhang. Het boek oogt ietwat druk en chaotisch. Er is veel tekst die op verschillende manieren gedrukt is. Kleuters zullen dit verhaal moeilijk kunnen volgen. Er wordt immers van de hak op de tak gesprongen. Er zijn veel details en gekke situaties. Onderaan op de rechterpagina, lees je een doe-opdracht voor de kleuter zoals "Zeg iets aardigs tegen de Draak", "Geef een kushandje" ...

In tegenstelling tot het verhaal, zijn de illustraties mooi en kleurijk. De rode tint van de Draak overheerst. De illustraties zijn paginagroot. Jammer genoeg kan het verhaal onvoldoende boeien ondanks de interactieve opdrachtjes.