Vleugels van vuur

De drakenprofetie

Er woedt al twintig jaar oorlog in drakenland. Drie zussen willen elk koningin zijn over het rijk. Tot er een profetie komt. Een groepje drankenjongen die op dezelfde nacht uit het ei komen, zouden voorbestemd zijn om een einde te maken aan deze oorlog.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Klei, een lid van de leemvleugelfamilie. Hij is één van de uitverkoren jonge draken die samen met zijn vrienden – allemaal van een andere drakenfamilie – de vrede moet herstellen. De jonge draken worden afgeschermd van de buitenwereld. Het enige wat ze doen is trainen en wachten, samen met hun strenge leermeesters. Ze zijn het beu en zoeken hun uitweg uit de grot. Door samen te werken lukt het hen om te ontsnappen. Maar dan wordt al snel duidelijk dat leven in die grot ook wel voordelen had. Weten ze wel genoeg van de wereld en over zichzelf om het te redden in de realiteit?

Dit eerste deel neemt je mee in een vreemde, nieuwe wereld. Je moet even wennen om vanuit het oogpunt van een draak te lezen. Maar daar wen je snel aan. Het verhaal is spannend, goed geschreven, en gaat snel vooruit. Thema’s die centraal staan zijn loyaliteit, vriendschap en jezelf leren kennen.

Deze Venezolaanse-Amerikaanse auteur schreef al veel kinderreeksen. Vleugels van Vuur bestaat uit 3 grote delen, die allemaal al verschenen zijn in het Engels. Onder elk groot deel zitten 5 afzonderlijke titels. Deel 2, De terugkeer van de troonopvolger, is al uitgekomen. In dat deel kan je een vervolg van het verhaal lezen vanuit het oogpunt van één van de vrienden van Klei. Een derde deel zou in het najaar van 2022 verschijnen. Op Netflix kan je de draken binnenkort ook terugvinden in een animatiereeks. Ongetwijfeld pas het begin van een stevige reeks met draken in de hoofdrol.