Vogel en beer

De picknick en andere verhalen

In vier verhaaltjes (De bloem, De picknick, Het schilderij, Het dekentje) lezen we over de vriendschap tussen Vogel en Beer. De twee beste vrienden hebben samen een heerlijk fijne tijd. Geen gigantische avonturen, maar wel een pure vriendschap komt tot leven.

De tekstjes, het verhaal, de prenten ... dit volledige boekje ademt rust en warmte uit. In enkele simpele lijnen, tekent Jarvis een even simpel verhaal. Vogel en Beer houden diep van elkaar en verstaan elkaars kleine gebreken. Ze maken er geen ruzie om, maar tonen begrip. Iets wat resulteert in soms belachelijk simpele humor, maar het werkt goed. Je ontdekt gaandeweg dat je al een hele tijd zit te grinniken terwijl je aan het lezen bent. Doordat alles kort gehouden is, zijn ze ideaal om vlak voor het slapengaan te lezen. De simpele taal en verzorgde layout met grote interlinie zorgt er even goed voor dat beginnende lezertjes op het einde van de dag hun eigen verhaaltje voor het slapengaan kunnen voorlezen. 

Hartverwarmend is een term die voor dit soort boeken is uitgevonden; een toegankelijk boek over vriendschap voor jonge lezers.