Vol vol sport

Bedenk even tien sporten. Klaar? In dit boek vind je er een veelvoud van! Maak er een sport van om er nog eentje te vinden dat er niet in staat.

Alexandra Garibal en Claudia Bielinsky maakten samen dit vierde deel uit de Franstalige reeks Plein plein plein. Andere onderwerpen waren al dieren, natuur en voorwerpen in huis. Dit is echter het eerste deel dat in het Nederlands verschijnt. Wellicht niet toevallig een boek met als thema sport nu de Olympische Spelen eraan komen. Zoals de titel belooft staat het boordevol sport: sport in de sportschool, sporten met een bal, watersport, spelen als een sport, sport op wielen, bergsport, luchtsport, vechtsport en tenslotte een eigenzinnige invulling van de Olympische Spelen.

Warme illustraties vol leuke en grappige details van sportende dieren krijg je voorgeschoteld. Humor is de rode draad doorheen het boek. Je raakt er niet op uitgekeken en de lachrimpels blijven van begin tot einde rond je mond. De begeleidende tekstjes die de sporten moeten verduidelijken staan vaak op rijm maar niet altijd. Toch voelt het dat er overal – ook in de stukjes zonder rijm – ritme en tempo in zit.

Een vrolijk interactief kijkboek. Duimen maar dat de andere boeken uit de reeks ook vertaald zullen worden.