Waarom? De grote dierenencyclopedie

Duidelijke antwoorden op vragen van kinderen

Deze mooie dierenencyclopedie over dieren uit de hele wereld is op een originele manier opgevat. Het boek is minder belerend dan de meeste andere naslagwerken. De nieuwsgierigheid van de lezertjes wordt opgewekt, onder andere door de gestelde vragen zoals: "Waarom hebben tijgers strepen?", "Waarom valt een slapende vogel niet van zijn tak?"… En is "waarom" nu niet de meest gestelde vraag bij kinderen? 

De dieren zijn ingedeeld in vijf categorieën: zoogdieren, dieren onder water, kriebelbeestjes, reptielen en amfibieën. Over de dieren volgt na de nodige uitleg ook een korte quiz met, achteraan in het boek, de antwoorden. Er is zowel een woordenlijst als een register te vinden, zodat je snel informatie kan terugvinden. De prachtige en grote foto's zijn aangevuld met tekst, enkele quizvragen, en telkens ook een vergelijking met een ander dier. 

Op het eerste zicht is deze encyclopedie een boek dat niet aantrekkelijk oogt, maar zodra je het opent, kom je in een prachtige wereld van de dieren terecht en zal het - zowel de beoogde doelgroep als andere leeftijden - zeker kunnen boeien. Een boek dat de interesse van kinderen voor dier en natuur zeker zal kunnen opwekken of voeden. Mooie uitgave!