Waarom het nooit bananen regent

De dichtbundel Waarom het nooit bananen regent is een selectie uit het werk van Daniel Billiet gericht op jongere kinderen. Daarnaast zijn er ook nieuwe gedichten, niet eerder gepubliceerd in boekvorm. Met negen hoofdstukken geeft Daniel Billiet een ruim aanbod aan gedichten die thuishoren in de leefwereld van kinderen. De hoofdstukken gaan over familie (oma en opa, vader en moeder, mijn broer en zus en ikke!), maar ook beestjes, liefjes en school krijgen een plaats in deze bundel.

De gedichten van Daniel Billiet zijn origineel en grappig. Hij schrijft vanuit de ogen van het kind. Zo wordt opa geportetteerd als "geen haar meer, behalve in de neus en oren". De gevoelens en gedachten van een kind worden op een speelse wijze neergezet. Vrolijk, maar tevens hard of verrassend zijn de onderwerpen, zoals een vader die zijn kind slaat of een kind dat een onbekende helpt. Ja, zelfs gedichten over het Coronagebeuren zijn opgeschreven.

Met deze dichtenbundel heb je creatieve en leuke gedichten die voor een kind boeiend, begrijpbaar én herkenbaar zijn. Daarnaast denk ik dat deze gedichten een handig instrument kunnen zijn om moeilijkere thema's met kinderen bespreekbaar te maken. Zeker de aankoop en het proberen waard zou ik zeggen.