Wachten op Wolf

Vos en Wolf zijn vrienden. Het leven is mooi als ze samen zijn. Ze beleven samen mooie momenten rond het meer. Ze lachen, kletsen, spelen, zwemmen en genieten volop. Wanneer ze op een avond naar de sterren kijken, zegt Wolf tegen Vos dat hij daar morgen ook zal stralen. Vos begrijpt niet helemaal wat Wolf bedoelt. De volgende dag kan ze Wolf nergens vinden …

Een ontroerend mooi verhaal over loslaten en weer verder gaan. Hoe moeilijk het is om een dierbare niet meer bij je te hebben. Hoe mooie herinneringen ons troost kunnen bieden in donkere dagen.

Dit is het derde prentenboek van auteur en illustrator Sandra Dieckmann, een Duitse die uitgeweken is naar het Verenigd Koninkrijk. Haar werk wordt gekenmerkt door kleurrijke prenten met een donker randje. Of zijn het donkere prenten met een kleurrijk randje? Misschien wil ze ons vertellen dat het net die kleuren zijn die alles de moeite waard maken. Sandra heeft ook oog voor detail in haar werk.

Om het verhaal van Vos en Wolf te vertellen weet ze precies de juiste woorden te vinden en te doseren. De combinatie van tekst en illustraties tilt het verhaal naar een hoger niveau. De lay-out is afwisselend: er wordt gespeeld met de grootte van de tekeningen, de plaats van de tekst, de manier van positioneren van tekst en afbeeldingen enzovoort. Dat zorgt ervoor dat elke bladzijde visueel blijft boeien.

Een integer verhaal dat je niet ongeroerd laat.