Warrior Cats. De nieuwe profetie. Middernacht

Dit is mijn eerste kennismaking met Warrior Cats. Na de zesdelige serie onder die naam is er nu een nieuwe reeks 'De nieuwe profetie' waarvan dit het eerste boek is. De verhaallijn is gemakkelijk los van de vorige boeken te volgen. Je krijgt een beetje informatie over het verleden van de clans. Niet te veel en niet te weinig. Voor de liefhebbers is er ook een website waar je een heleboel informatie kan vinden. Zoals de verdeling in clans.
In dit boek volgen we Braamklauw, een lid van de Donderclan. Hij is nog een jonge krijger en kijkt enorm op naar Vuurster, de leider van zijn Clan. Tijdens een droom wordt het Braamklauw duidelijk dat de toekomst van alle Clans mee in zijn handen ligt. Hij moet op pad samen met een paar andere verkozen katten van de andere Clans. Ze kunnen dit niet op voorhand aan hun leiders vertellen en vertrekken dus in alle stilte. Hun doel is: ‘zinkendezonplaats’ ( je kan al raden waar dat is …), waar ze ‘Middernacht’ moeten zoeken. Middernacht blijkt een das te zijn, één van hun grootste vijanden. Toch moet zijn voorspelling hen van de ondergang redden. Nu moeten ze terug huiswaarts keren. Hier eindigt ook dit eerste boek.
Dit boek is speels en boeiend geschreven, maar heel voorspelbaar. Waarom ze nu juist hun queeste moeten ondernemen komt vaag over. Ze moeten nu terugkeren, maar het is me niet duidelijk waarom ze dan juist Middernacht moesten opzoeken.
Elke kat heeft zijn/haar eigenschap en deze worden mooi in het verhaal opgenomen. De jeugdige liefhebber en kenner zal best kunnen genieten van dit boek. Ik ben zelf nog niet helemaal geboeid door deze kattenwereld.