Wat gaat het kindje doen?

Een kindje draagt rode regenlaarsjes. Wat zou het kindje gaan doen? Wel, bij het omslaan van de flap kom je dat snel te weten.

Wat gaat het kindje doen? is een gekatonneerd boekje met afgeronde hoeken en stevige flapjes. Afgerond en stevig: twee kenmerken die belangrijk zijn voor een peuter die met zijn eerste boekjes op ontdekking wil gaan. Telkens heb je een dubbele pagina waarbij er links iets afgebeeld staat over het kindje en de vraag gesteld wordt, "wat gaat het kindje doen?". Ook staan er kleinere afbeeldingen die kunnen helpen in het antwoord vinden op die vraag, al moet ik wel zeggen dat niet elke afbeelding even duidelijk verband houdt. Deze afbeeldingen kan je terugvinden onder de flap die zich rechts bevindt. Op de flap heb je telkens een grote afbeelding van een kindje, dat per vraag wisselt en waarbij verschillende huidskleuren aan bod komen. Fijn dat ze in dit boek de moeite doen om op jonge leeftijd diversiteit te introduceren. De afbeeldingen zijn stylistisch, hebben felle, aantrekkelijke kleuren en zijn origneel getekend. Er is ook een versie beschikbaar met Wat gaat mama doen?.

Dit boek is een vrolijk en stevig flapjesboek waarbij je peuters kan leren verbanden te leggen en objecten te herkennen in een nieuwe context.