Wat gaat mama doen?

In dit vrolijke peuterboekje met flapjes zien we telkens een mama die iets vast heeft: een hamer, een pan, een boekentas, een volle mand met was … Daarnaast de vraag: wat gaat mama doen? Als je het flapje opent, zie je de oplossing en die is niet altijd voor de hand liggend. Ja, mama gaat pannenkoeken bakken met de pan en vertrekt naar haar werk met haar boekentas. Maar neen hoor, ze gaat niet de was opplooien, maar wel: verstoppertje spelen tussen de was! Mama's kunnen trouwens ook schommels repareren in dit boekje én hebben af en toe nood aan rust. Helemaal mee is dit boekje door genderdoorbrekend te zijn én te pleiten voor mild ouderschap. 

De mama in het boekje ziet er steeds anders uit en ook de kinderen zijn op elk blad anders. Dat geeft niet, maar maakt net dat haast elk kind en elke mama zich wel in één of meerdere prentjes zal herkennen. 

Naast de ‘wat gaat mama doen?’-opdracht, vind je op elke pagina ook een aantal losse voorwerpen. Die kan je dan, als je het flapje opengedaan hebt, terug zoeken op de grote prent waar mama in actie is. Fijn hoe een peuterboekje met een zo eenvoudig opzet, zo rijk kan gebruikt kan worden!