Wat is het mooi donker

De omschrijving op de achterflap zegt het helemaal: “een glinsterend hebbeding met een katje dat je kunt voelen”. Veel meer is het dan ook niet. Donkere pagina's met glinsterende elementen, enkele fluorode details en een poesje dat fluweelachtig aanvoelt. Dit platenboek toont wat er zoal ‘s nachts op straat te zien is en dit wordt gecombineerd met het tellen tot vijf. Zo zie je één fluorode maan, twee grote rode ogen van de kat, ... tot vijf vuurvliegjes.
Elke plaat wordt aangekondigd met dezelfde zin “Wat is het mooi donker..." en aangevuld met wat er te zien is, zoals “vier grote autolichten”. De tekst is dan ook heel pover. De illustraties zijn erg statisch getekend, en gezien het nacht-thema is er ook weinig afwisseling in kleur te bekennen. Naast de al genoemde elementen zijn er - spaarzaam - nog enkel andere nachtdieren te zien: een egel, uil, muisjes. 
Wel eens leuk om te bekijken, maar of het boek helpt om peuters zich veilig en geborgen te laten voelen 's nachts (zoals op de achterflap staat) durf ik te betwijfelen.