What the h@ck

Genova is als schrijfster en onderzoeksjournalist niet aan haar proefstuk toe. Ze schreef eerder al over zware problematiek als kindermishandeling en vrouwenhandel, en ook over internet en de gevaren die hieraan verbonden kunnen zijn.

Deze keer combineert ze een fictie verhaal over de tiener André met een non-fictie deel. Als uitgangspunt voor het fictie gedeelte wordt André zelf gehackt. Hij wil leren hoe hij zichzelf hiertegen kan beschermen en krijgt hiervoor de hulp van een ethische hacker. Om zijn leeftijdsgenoten te helpen, en te voorkomen dat ze hetzelfde meemaken, stelt André een eigen website op met tips. De inhoud van deze website kan je terugvinden in het non-fictie gedeelte van het boek. En ook online is er een luik verbonden aan het boek. Hier kan je een quiz maken om te checken of je jezelf voldoende beschermt. Na elke quizvraag krijg je extra informatie.

Het verhaal is vrij eenvoudig met weinig diepgang, maar het geeft wel duidelijk weer wat mogelijke risico’s zijn. Het informatieve deel is duidelijk opgesteld. Het bestaat uit concrete tips waardoor je jezelf beter online kan beschermen. Hopelijk doet dit boek waarvoor het geschreven werd en leren jongeren zichzelf beter te beschermen online.