Wil je mijn kamer zien?

Een huis met heel wat kamers, waar er heel wat gebeurt. Elke bladzijde bevat een kamer en een verhaal of een gedicht. Halfweg is er een lege kamer, die je mag inkleuren als je eigen kamer of als je droomkamer. Mocht het een boek zijn van de bibliotheek, dan is daar ook een origineel alternatief voor voorzien. 

Op de schutbladen staat de plattegrond getekend van het huis dat besproken wordt in dit boek, vooraan de begane grond, achteraan de eerste en tweede verdieping. Kamer voor kamer kan je ze situeren en er staat al één hint in getekend waarover het verhaal gaat. Elke kamer heeft zijn eigen verhaal, maar het leuke is dat de stijl wisselend is; nu eens een gedicht op rijm, dan weer een verhaal. Soms heel kort dan weer wat langer, maar telkens met boordevol humor en heel wat woordspelingen ('Wie dat heeft gedaan', briest het laken venijnig. 'Die hangen we op!', zegt de zakdoek ontstemd. 'Dat hoeft al niet meer', roept de knalrode washand, die proestend van pret aan haar knijpertje hangt). Bij elke kamer is het echt een plezier om te lezen en te ontdekken wie er woont of wat er gebeurt en dat steeds overgoten met een stevige dosis fantasie. 

Jonge kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek al zelf beginnen lezen, maar als ouder zou ik niet zo lang wachten, want het is een feest om dit boek voor te lezen. De illustraties maken het plezier af, want terwijl je voorleest kunnen je luisteraars de tekeningen ontdekken, want er is heel wat aandacht besteed aan leuke details.