Wild enthousiast over mama's

In Wild enthousiast over mama's worden enkele van de beste, vreemdste en speciaalste mama's uit de dierenwereld belicht. Octopussen, otters of kangoeroe's: ze hebben allemaal hun eigen manier om voor hun kroost te zorgen. Met enkele prachtige prenten, weet Philip Bunting meteen je aandacht te vestigen op de dieren. Bij de prenten, wordt in korte bewoordingen uitgelegd waarom deze mama eentje is om enthousiast van te worden. Leuk is het, dat op de laatste pagina een kleine verwijzing wordt gemaakt naar enkele van de besproken dieren, en hoe je die 'wilde' gedraging ook bij mensen-mama's kan tegenkomen. Je wordt instant vrolijk van al die moederlijke liefde!

De dieren werden gekozen op basis van hun moederschapskwaliteiten (of net niet?), en zijn daarom een welgekomen afwisseling van de inmiddels afgezaagde boerderij-, zoo- of jungledieren.

Door de prachtige, frisse prenten telkens op één pagina af te beelden, is elke pagina er eentje om in te kaderen. Dat zorgt er wel ietwat voor dat de tekst zó ondergeschikt dreigt te worden, dat je ze bijna niet leest. Gelukkig zijn de weetjes interessant genoeg om je er toch naartoe te zuigen. Ook geef ik graag extra punten voor de uitvoering van het boek: de keuze voor papier met een lichte spikkel, geeft het geheel een extra "natuurlijke" of 'wilde' vibe.

Dit is zo'n boek dat geen speciale, diepzinnige inhoud heeft, maar het waarschijnlijk wel goed zal doen als geschenk voor kersverse of toekomstige mama's. En daar blinkt het ook echt wel in uit: het staat práchtig in je boekenkast! Ik ben alvast wild enthousiast. 

Oh, en voor de liefhebbers: ook over papa's is er eentje gemaakt!