Wonderkonijn

Ruzie in Rome

Het concept van de "slimme strip" is goed bedacht: als jonge lezer leer je over de 7 Wereldwonderen, in een kleurrijk beeldverhaal met het grappige konijntje Fluffi in de hoofdrol. 

Maar het geheel voelt chaotisch aan en is veel meer geschikt voor het einde van de lagere school dan voor echt jonge lezers. Ik noteer een paar gemiste kansen.

Wonderkonijn laat een heleboel informatie de revue passeren. Tussen het eigenlijke verhaal door tel ik 2-3 weetjes per pagina die op hun beurt inhoudelijk ver uitwaaieren. Je raakt als lezer de draad kwijt. Het begint bij een overload aan konijnenweetjes, daarna gaat het onder meer over het opossumdier, een bekende wielrenner, de postduif Joe of Werelddierendag ... Beter gedoseerd of subtiel verwerkt in de dialogen, had de kadans van het verhaal meer intact kunnen blijven. 

In dit eerste boek moet Fluffi nog voorgesteld worden en dat doen we aan de hand van weetjes, wat dacht je? Dit zorgt ervoor dat het reisgezelschap de eindbestemming "Rome" pas heel laat bereikt en krijgt het Colosseum niet de verdiende aandacht. Het valt nog af te wachten hoe dit in de andere delen wordt aangevlogen. 

De taal en de absurde humor is voor 7-8 jaar aan de moeilijke kant. Jammer, want jonge lezers kunnen met een degelijke strip wel aangezet worden tot lezen. 

De illustratiestijl van Emma Thyssen is wel erg verfrissend en origineel, in vergelijking met de gemiddelde strip.