Zie de maan schijnt door de bomen

Een prentenboek om te zingen, zo is 'Zie de maan schijnt door de bomen' opgevat. Het boek bevat twaalf liedjes over het sinterklaasfeest, die ook op de bijbehorende cd worden uitgevoerd. Elke dubbele pagina heeft één liedje gekregen dat telkens wordt vergezeld door een stemmige tekening in een winterse setting. De prachtige prenten maken van dit prentenboek een echt kunstwerkje.
De tekeningen sluiten goed aan bij de liedjes en tonen bovendien een alternatief verhaal dat een verteller naar believen kan invullen. Niet alleen de mensenkinderen kijken uit naar de komst van de Sint, ook de dieren uit het bos zetten vol verwachting een schoentje klaar …
Niet alle opgenomen liedjes zijn even bekend. ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘De zak van Sinterklaas’ of ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ worden waarschijnlijk wel in het hele Nederlandse taalgebied gezongen, maar dat geldt niet voor alle opgenomen liederen. Dank zij de bijgeleverde cd hoeft dat echter geen probleem te zijn. De liedjes kregen een eenvoudige begeleiding en worden duidelijk gezongen zij het met een licht Noord-Nederlands accent. Na de gezongen versie volgt telkens een instrumentale uitvoering zodat er naar hartenlust kan worden geoefend.
Voor 14,95 euro kan de Sint dit boekje bezorgen aan alle brave kinderen die bij het zetten van hun schoen gepaste liedjes ten gehore willen brengen om de goedheilige man te verwelkomen.