Zie me, hoor me

Audrey is een pubermeisje dat door haar vader verplicht wordt in therapie te gaan. Aanleiding hiervoor is haar bizarre gedrag. Ze heeft in het bijzijn van haar vader een paar paniekaanvallen gehad in de kerk en ze gedraagt zich prikkelbaar, weerbarstig en puberaal. Haar vader is ervan overtuigd dat ze met drugs in aanraking is gekomen en dat dit haar gedrag verklaart. Haar sterk gelovige stiefmoeder gelooft dat ze bezeten is door de duivel.
Drugs zijn niet de oorzaak van haar gedrag. Wel haar rare visioenen en nachtmerries. Audrey kan deze geen plaats geven. Ze probeert halsstarrig ‘gewoon’ over te komen, want haar nieuwe vriend wil alleen maar een perfecte vriendin. De visioenen en dromen gaan steeds over een meisje Maite, die tijdens de Spaanse inquisitie vervolgd werd voor ketterij. Door meer open te staan voor de suggesties van haar therapeut begint voor Audrey een zoektocht naar haar echte gevoelens en gedachten. Heeft Maite echt bestaan en wat heeft Audrey met haar te maken? Met de hulp van haar therapeut, een hypnotherapeut en haar grootouders in het Spaans Baskenland tracht Audry weer grip te krijgen op haar leven.
Dit is een typische Yong Adult-roman, waar jonge meisjes zeker van zullen genieten. Je leest verhaal het in één ruk uit. De visioenen van Audrey over Maite zijn de tweede verhaallijn en maken dat je geboeid zal blijven lezen. Het stukje geschiedenis dat je zo meekrijgt, is mooi meegenomen en geeft het boek een duidelijke meerwaarde.