Zielenjagers
Genna vindt zichzelf een heel normale, zorgeloze tiener. Dat ze vaak déjàvu’s heeft die vaak levensecht aanvoelen, vindt ze speciaal. Maar niet verontrustend. Op een dag betekent een ontmoeting in een museum met een vreemde kwast en een eeuwenoud mes het einde van haar rustige leventje. Genna wordt vanaf die dag opgejaagd door de ‘Zielenjagers’. Die willen haar ritueel doden om zo haar bijzondere krachten te krijgen. Wat meer is: blijkbaar heeft Genna al verschillende levens gehad en in elk van die levens werd ze door hen opgejaagd. Gelukkig is er wel telkens Feniks, haar persoonlijke beschermer die haar in elk leven van de zielenjagers heeft kunnen redden. Zal dat nu ook lukken?
Dit is een heel spannend eerste deel van een nieuwe trilogie. De auteur heeft al meerdere spannende succesvolle series geschreven zoals De jonge Samoerai. Net zoals in zijn vorige boeken heeft de schrijver hier ook wat voorstudie gedaan. Hij heeft flink wat afgereisd om zelf ervaring op te doen met de culturen die in het verhaal voorkomen. Genna ontdekt dat haar déjà vu’s herinneringen zijn uit haar vorige levens. En beetje bij beetje worden die herinneringen zuiverder. Die worden in cursief af en toe uitgeschreven. Dat zijn de momenten dat de schrijver zijn kennis uit zijn reizen mooi kan toepassen.
Het feit dat je verschillende levens zou kunnen hebben zal menig jongeling doen dromen. Dus zal het verhaal niet enkel voor de liefhebbers van de auteur aanslaan. Er zit veel vaart in het verhaal, en Genna krijgt geen seconde rust. Je gaat van vechtscène naar vechtscène. Dat maakt het wel vrij druk en beladen. De auteur kon hier wel duidelijk ook inspiratie opdoen uit zijn vorige boeken en voorstudies. Genna kan immers terugvallen op haar vaardigheden die ze in vorige levens opdeed. Wanneer ze die zich herinnert, kan ze ze ook aanspreken. Zo slaagt ze er op een dag in om haar Japanse vechtkunsten boven te halen. Iets wat me doet denken aan de boeken van De jonge Samoerai.
De foto die op de cover prijkt, is levensecht en niet fantasierijk. En dat is het verhaal wel. De tegenstelling hier is dus wel wat teleurstellend. Ik begrijp de keuze van de motor wel, er wordt wel wat afgeraced in het boek. Toch is het geen aantrekkelijke cover.
Er zijn nog wel wat onduidelijkheden en vragen die bij het verhaal rijzen. Benieuwd of die in de volgende delen verder uitgediept worden.