Zoek het vierkant

Zoals de titel reeds verklapt draait dit boekje rond het vierkant. Heel toepasselijk is dan ook de vorm van dit kartonboekje, namelijk vierkant. Op elke bladzijde kan je peuter iets herkennen met een vierkante vorm. Bijvoorbeeld het raampje van de speelgoedtrein, de blokken waarmee een toren is gebouwd, de tegels van een pad, de raampjes van een huis, een hondenhok, …
Op een egale achtergrond worden kleurrijke figuren afgebeeld. De stijl en het kleurenpalet kan je onder de noemer ‘retro’ plaatsen. De illustraties stralen een zekere rust en eenvoud uit maar toch zit er ook dynamiek in. Ik hou wel van Britta Teckentrup haar stijl.
Meestal staan er drie regels bij elke illustratie. De eerste regel vertelt wat je ziet. De tweede regel draait rond het geluid dat je kan maken bij deze prent en de derde regel zet je uk aan het denken. Het is dus zeker en vast een interactief boekje.
Om het overzicht te bewaren van de onderwerpen die aan bod kwamen in het boek, wordt er aan de linkerzijde een opsomming gemaakt van kleine illustraties. Het is een soort van inhoudstabel die steeds aangroeit naarmate je verder in het boek bladert.
Ik vind dit boekje in al zijn eenvoud een echte aanrader!