Zoekboek onderweg

Dit zoekboek is ingedeeld in zes thema’s: de stad, het platteland, het water, het station, de bouwwerf en de luchthaven. Elk thema beslaat een dubbele pagina met daarbij nog twee uitklapbare bladzijden. Als je de pagina’s volledig uitklapt heb je een grote prent, redelijk goed gevuld met details. Op de flappen staat dan links en rechts een zin op rijm. Deze zin kondigt het thema aan. Vervolgens vind je daaronder detailprentjes met een omschrijving. Bedoeling is dat je deze details zoekt in de grote prent.

De detailprent wordt begeleid door een omschrijving, telkens met het lidwoord en een bijvoeglijk naamwoord. De auteur heeft vaak gebruik gemaakt van alliteraties in deze omschrijvingen: een stomende stoomwals, een dappere duiker, een pientere pony, enz ... Leuk, maar ook al snel vermoeiend en vaak wat vergezocht ...

De prenten zijn niet te druk en de te zoeken items zijn echt wel vlot terug te vinden, wat ideaal is voor de jongste lezers. Toch is zo de pret er ook snel af en zullen wat oudere kleuters er vlug op uitgekeken zijn. Uiteraard kan je bij de prenten ook nog andere dingen omschrijven, aanwijzen en tellen. De tekenstijl (digitaal) is apart en je moet er van houden. Het is wat stripverhaalachtig, maar dat is geen verrassing aangezien Solis striptekenaar is.

Het boek is uitgegeven in middelgroot formaat maar is smaller dan een doorsneeboek. Het heeft een stevige omslag en afgeronde hoeken. De uitklapplaten zijn stevig bevestigd. Over het algemeen mooi uitgegeven, maar inhoudelijk wat mager uitgevallen.