Zondag Topdag

Een natuuractiviteit voor elk weekend van het jaar

Zondag is de dag bij uitstek om gezellig samen leuke dingen te doen. Katherine Halligan geeft in dit boek 52 suggesties om met materialen uit de natuur aan de slag te gaan. Per seizoen worden er dertien activiteiten voorgesteld. Binnen- en buitenactiviteiten wisselen elkaar af. Natuurlijk lenen warme en droge periodes in het jaar zich meer tot buitenactiviteiten.

De voorgestelde activiteiten zijn niet bepaald vernieuwend of origineel maar het is wel handig om ze gebundeld te hebben als je zelf niet veel inspiratie hebt. Bovendien vind je alle benodigdheden netjes opgesomd per activiteit en krijg je een duidelijk stappenplan mee. De illustraties vertellen op hun beurt wat je mag verwachten tijdens het uitvoeren en/of bij het eindresultaat. Jésus Verona is de geknipte illustrator voor deze opdracht omdat de natuur binnen zijn interesseveld ligt. Verder houdt hij ervan om afbeeldingen boordevol details te maken met levendige kleuren en die qua vormgeving dicht bij de realiteit liggen.

Het overzicht vooraan is handig. Je kan snel een keuze maken op basis van het seizoen en je persoonlijke interesse. Leerkrachten met groene vingers in het kleuter en lager onderwijs zullen ongetwijfeld hierin ook hun gading vinden, al zal concurreren met Pinterest niet makkelijk zijn.

Een leuk doe-boek voor ondernemende kinderen en hun (groot-)ouders.