Zwarte Panter

Tim en Roy horen dat er een loslopende zwarte panter gezien werd in de omgeving waar zij regelmatig gaan wandelen en skeeleren. Ze zijn benieuwd of zij de panter zullen tegenkomen bij hun uitstapjes en nemen voor alle zekerheid een fototoestel mee als ze gaan skeeleren.
In hun klas is er pas een nieuw meisje bijgekomen, Feline. Ze heeft gitzwart haar, vreemde geelbruine ogen en een blik als een ... panter. Geert, een andere klasgenoot en pestkop, beweert dat Feline zich kan veranderen in een panter en Tim begint ook te twijfelen aan Feline. Zou zij de panter kunnen zijn?
De mama van Roy is een Surinaamse en zij kent verhalen over panters die zich kunnen veranderen in een vogel. Dus zou Geert wel eens de waarheid kunnen vertellen. Samen met een vriend die een kooi heeft om dieren te vangen, gaan ze op onderzoek uit. Ze plaatsen de kooi en wachten af, ze willen achter de waarheid komen. Ze hopen zo ook een eind stellen aan het pestgedrag van Geert.
Het is een vlot en boeiend geschreven boek. Het nodigt uit om door te lezen en zo te weten te komen hoe het verhaal afloopt.