De kauwgomballenbel

'Mannetje Koek schrijft een boek' kent nu zijn vervolg in een reeks boekjes met kardkartonnen kaft waarbij telkens een ander personage de hoofdrol speelt.
Chocolaatje wil een wereldrecord neerzetten door op rolschaatsen de grootste kauwgomballenbel te blazen. Onder het oog van camera’s en in aanwezigheid van iemand van het Grote Wereldrecordboek blaast Chocolaatje zijn reusachtige bel. Maar dan klinkt er een enorme PLOP, de reuzerozekauwgomballenbel (alleen al dat woord juist proberen uitspreken is hilarisch) barstte. Al de vrienden, de Grote Baas van het Wereldrecordbureau en de hele televisieploeg zitten gevangen in de grote roze plakbel. Wie hen probeert te helpen wordt er zelf in vastgeplakt en ondertussen rollen de rolschaatswieltjes van Chocolaatje de bel steeds verder. Hoe zou dat aflopen?
Een bijzonder geestig verhaal, aantrekkelijk vormgegeven als een hip boekje in koekvorm. Enkel de kaft is gekartonneerd; binnenin zitten stevige bladzijden. Schitterend geïllustreerd met speelse figuurtjes tegen een witte achtergrond en met oog voor detail. Tekst met veel herhaling waardoor kleine kinderen heel snel mee zijn.