Een huis vol vrienden

Sam is een ondernemende en fantasierijke peuter. Met de hulp van zijn vrienden bereidt hij een feest voor. Vier tijgers helpen de boodschappen dragen. Een neushoorn perst appelsienen en honderd muizen bakken taartjes. Op het laatste blad kan het feest echt beginnen en komen alle helpers mee vieren. Goed gedaan Sam! Wat een feest!

Dit prachtige prentenboek lijkt een vervolg op het boek ‘Mijn huis staat in de dierentuin’ maar heeft wel een andere auteur. De tekeningen van Pieter Gaudesaboos staan centraal. Met Lorraine Francis maakte Gaudesaboos eerder al de boeken over Mannetje Koek. Voor dit boek werkten ze opnieuw samen. De tekst is geen meerwaarde. De korte zinnetjes lezen niet vlot en missen creativiteit. 

Dit boek is vooral een zoekboek waarin je kan blijven kijken. Grappige details, absurde situaties en herkenbare voorwerpen (bv. die flamingo gieter, die heb ik ook!) prikkelen de fantasie van groot en klein. De prenten in retrostijl, met felle kleuren komen mooi tot hun recht op de witte achtergrond. De nieuwsgierigheid voor het verhaal wordt aangewakkerd van in het begin: waarom is Sam zo druk in de weer? Wat is hij van plan? De paginagrote tekening op het laatste blad stelt niet teleur en geeft een antwoord op al die vragen. Deze laatste tekening krijg je ook op posterformaat bij het boek.

Een heerlijk prentenboek om cadeau te geven aan al je vrienden!