Geluk voor kinderen 2. Vriendschap

Vriendschap

Na ‘Geluk voor kinderen’ is er nu een tweede boek, dat focust op vriendschap. Het is een voorleesboek geworden met tien verhalen waarin telkens een andere vogel de hoofdrol speelt.
In elk verhaal komt een bepaald aspect van een goede vriendschap aan bod. Daarnaast wordt elke vogel kort beschreven en wordt er een link gelegd tussen een typische eigenschap van de vogel en het verhaal. Elk verhaal wordt afgesloten met een aantal vragen waarmee je kan nagaan of de kinderen alles begrepen hebben en waarmee je dieper kan ingaan op de inhoud. De vragen over de inhoud voelen nogal schools en soms wat belerend aan. In eerste instantie lijkt het alsof er nagegaan wordt of de kinderen wel goed geluisterd hebben. Maar natuurlijk is het nodig om te weten of iedereen het verhaal begrepen heeft, vooraleer verder in te gaan op de inhoud ervan.​

De verhaaltjes zijn kort maar geven steeds heel duidelijk weer waar het om draait, zodat ze ook voor wat jongere kinderen zeer bevattelijk zijn. Wie van dieren houdt zal zeker genieten van de verhalen uit het alledaagse leven van de vogels. Het is ook leuk dat je over elke vogel meer informatie krijgt en dat je kennismaakt met eigenschappen van bepaalde vogels. De vogels en hun omgeving worden heel mooi weergegeven in de illustraties, en dat zorgt op zich reeds voor een heel mooi kijkboek. De vogels zijn fris, speels, leuk, herkenbaar en tegelijk ook fantasievol. De illustraties zijn zeer warm en kleurrijk, alleen jammer dat de kleuren soms wat fel zijn. De tekeningen spreken en sluiten mooi aan bij de tekst. Het grote formaat zorgt ervoor dat je voorzichtig omgaat met dit boek. Deze opvolger van ‘Geluk voor kinderen’ nodigt uit om in de klas mee aan de slag te gaan.