Groter dan een droom

Zus neemt haar broer, de ik-figuur in dit boek, mee. Broer volgt haar die nacht op de fiets. Samen maken ze een fietstocht die enkel zij kunnen beleven.
Zus is dood, al lang voor broer geboren werd. Broer heeft een speciale band met zus. Zo ééntje zoals alleen broers en zussen kunnen hebben. Al hebben ze elkaar nooit in levende lijve gezien. De dood van zus leeft nog steeds in het gezin. Maar niet alleen in negatieve zin. Op het einde van het boek merken we dat er ruimte is om erover te praten. Zus is niet vergeten. Je voelt de warmte en gezelligheid van het gezin.
Dit prentenboek is een kleine parel die een echt juweel wordt eens je het gelezen hebt. Zo ééntje die je in je kast moet koesteren om er af en toe er knus mee in de zetel te kruipen. Een verhaal over dood, liefde, verdriet, verlangen, gemis, … groter dan een droom. Een boek om alleen te lezen of met twee of …, voor jong en oud. Kortom geschikt voor het hele gezin. Enige kleine minpuntje: jonge kinderen die nog niet met het thema geconfronteerd werden, zullen niet alles ten volle begrijpen. Maar dat neemt niet weg dat ze kunnen genieten van de mooie vormgeving.
Het verhaal is ontroerend, de tekst vloeiend en poëtisch geschreven. De dromerige prenten voeren je mee naar een andere wereld. Het is heel moeilijk om nog woorden te vinden die het boek alle eer aan doen. Ik heb er van genoten en zal dat nog lang doen.