Martha

'Mannetje Koek schrijft een boek' kent nu zijn vervolg in een reeks boekjes met hardkartonnen kaft waarbij telkens een ander personage de hoofdrol speelt.
Martha is overleden en haar vrienden zijn heel verdrietig. Samen ruimen ze haar huisje op. Eén voor één vinden ze iets heel bijzonders dat speciale herinneringen oproept. Mannetje Koek vindt haar kookboek met een recept voor kippennoedelsoep, Blokje IJs wil haar koelkast wel en Opa Waterman haar toverdoos. Zo denken ze terug aan Martha en soms moeten ze een beetje huilen omdat ze er niet meer is. Haar huis is wel heel erg leeg. Zouden ze dat niet een beetje kunnen opvrolijken?
Een herkenbaar en toch origineel verhaal over sterven, verdriet en mooie herinneringen. Ondanks het thema is het verhaal helemaal niet zwaar beladen. Opnieuw een bijzonder aantrekkelijk boekje in koekvorm. Enkel de kaft is gekartonneerd; binnenin zitten stevige bladzijden. Schitterend geïllustreerd met speelse figuurtjes tegen een witte achtergrond en met oog voor detail. Tekst met veel herhaling waardoor kleine kinderen heel snel mee zijn.