Oude Opa Waterman

'Mannetje Koek schrijft een boek' kent zijn vervolg in een reeks boekjes met hardkartonnen kaft waarbij telkens een ander personage de hoofdrol speelt.
Oude Opa Waterman zoekt een baantje, maar dat valt niet mee voor iemand die zo oud is als hij. Hij speelt voor gids in het kasteel, wordt schilder en behanger, doet dienst als buurtwachter en helpt de bakker in de bakkerij. Maar al zijn pogingen draaien uit op een ramp! En dat is vreemd, want toen hij jong was kon hij heel wat. Zijn ervaring helpt hem op zijn oude dag niet verder, maar gelukkig is er één ding dat Opa Waterman wel goed kan: blussen! De brandweer biedt hem een baantje aan als assistent.
Een herkenbaar en origineel verhaal over oud zijn en nog mee willen tellen in de maatschappij. Door de vele mislukkingen van Opa Waterman wordt het verhaal wat zwaarbeladen. Bijzonder is dat hij niet opgeeft, wat er ook gebeurt. Telkens opnieuw probeert hij iets anders, want toen hij jong was, kon hij heel wat.
Een aantrekkelijk boekje in de vorm van een koekje met een hardkartonnen kaft en stevige bladzijden. Mooi geïllustreerd met speelse figuurtjes tegen een witte achtergrond en met oog voor detail. Deze figuurtjes zijn echter niet zo vanzelfsprekend of vertrouwd.  Zo is Opa Waterman eigenlijk een gieter. Aandachtig kijken is dus de boodschap. De tekst bevat veel herhaling, waardoor kleine kinderen heel snel mee zijn.