Superguppie is alles

Deze bundel bevat 200 eerder verschenen gedichten van de meermaals bekroonde Superguppie uit de boekjes ‘Superguppie’, ‘Superguppie krijgt kleintjes’, ‘De groeten van Superguppie’ en ‘Hoera voor Superguppie’. Het laatste deeltje ‘Superguppie is alles’, bevat 22 nieuwe gedichten.
Als je in deze toegankelijke dichtbundel leest, kan je niet anders dan glimlachen en helemaal vrolijk en warm worden van binnen. Het zijn eenvoudige, lichtvoetige gedichten over heel gewone onderwerpen, herkenbare thema’s en alledaagse dingen. Stuk voor stuk kleine pareltjes zijn het, geestig geïllustreerd in felgroen, zwart en wit. De expressieve illustraties zijn warm en sluiten perfect aan bij de gevoelige, soms licht filosofische tekstjes. Bovenaan elk gedicht staat in een groot handgeschreven lettertype de titel. Sommige gedichtjes zijn kort, andere wat langer, maar altijd gemakkelijk te begrijpen.
Achterin het boekje staan een aantal tips om Superguppie te lezen in de klas, evenals een handige index op titel en op thema.
Speels, grappig, verrassend en hartveroverend!