Woordenwolken

Niet iedereen kan zomaar op woorden komen. Bij Reni lukt dit niet in het bijzijn van volwassenen. Bij haar vriendjes gelukkig wel. Samen met deze vrienden, haar ouders en een rare dokter, zoekt Reni naar een manier om uit haar woorden te komen.

Het boek heeft een harde kaft en een langwerpige vorm. Regelmatig lopen de prenten over beide bladzijden. Elke keer als je een bladzijde omslaat, word je verrast door een krachtige tekening. De woorden lijken bij deze auteur wel vanzelf te komen. De tekeningen stomen over de pagina’s en geven veel beweging weer. De zoektocht van Reni wordt door deze mooie combinatie van tekeningen en woorden duidelijk in beeld gebracht. Kinderen met een gelijkaardig probleem zullen dit heel herkenbaar vinden. Dit boek is een knap instrument om samen met hen te zoeken naar oplossingen en vooral: betekenis geven aan hun probleem en het bespreekbaar maken.

Dit duo: Winny Ang en Fatinha Ramos, werkte al eerder aan een prentenboek, ‘Op zoek naar Yori’.

Dit prentenboek is ontworpen door studio Sesam, diversiteit in woord en beeld. De Stichter hiervan is ook voorzitter van de Vereniging Selectief Mutisme. In opdracht van deze vereniging kwam dit prentenboek tot stand. Je kan via Studio Sesam ook workshops volgen om met dit prentenboek te werken. Het prentenboek bestaat ook in Kamishibai prenten. Fijn om eventueel in te zetten voor grotere groepen, informatieve sessies, ...